Sunt craiovean, ceea ce nu este deloc simplu...

Sunt craiovean, ceea ce nu este deloc simplu...

marți, 3 mai 2011

Iubeşte-mă... AMERICA!

 Un spectacol inedit pentru publicul din Craiova - Iubeşte-mă...AMERICA! - joi 5 mai a.c., Cinema Patria, ora 19.00

Actriţa româno-canadiană Claudia Motea reuşeşte să transpună experienţa americană în opt personaje, o performanţă artistică neobişnuită, demnă nu doar de atenţia publicului, ci şi de admiraţia celor care preţuiesc virtuţile oamenilor scenei.Piesa este o comedie dramatică, o îngemănare între arta scenică şi filmică, în interpretarea actriţei româno-canadiene Claudia Motea sub bagheta regizorală a maestrului AL. G. Croitoru.


Iubeşte-mă...AMERICA! este povestea fascinantă a unei actriţe din România - Stela -, care odată ajunsă pe meleagurile Americii, se loveşte de o serie de obstacole, iar peripeţiile de adaptare, specifice oricărui emigrant din lume, “o să vă aducă zâmbetul pe buze, dar şi o mică lacrimă în colţul ochiului”, după cum spune chiar protagonista spectacolului. Însă puţini sunt cei care ştiu că experienţa de viaţă a Claudiei Motea a fost reflectată în piesa scrisă în urma unei emigrări care, dincolo de încercări dure, a adus în atenţia publicului o femeie puternică, un succes obţinut prin talent, perseverenţă şi multă muncă. 
O olteancă ambiţioasă, din Danaidele lui Purcărete la Hollywood

Claudia Motea este o actriţă româno-canadiană. După absolvirea Facultăţii de Teatru a Universităţii Hyperion, la clasa maestrului Geo Saizescu, Claudia Motea este aleasă de marele regizor Silviu Purcărete în distribuţia proiectului internaţional Danaidele (Les Danaides). Cu acest spectacol a participat la cele mai prestigioase festivaluri de teatru din Europa, culminând cu reprezentaţii la “Lincoln Center” din New York. Pe scena teatrului canadian s-a impus ca actriţă şi dramaturg, câştigând importante premii pentru actorie şi dramaturgie. Debutul ei hollywoodian a fost anul trecut la The Magic Castle în showul de varietăţi The Big IF, unde a jucat alături de cunoscutul magician-actor Brandon Scott.

“O actriţă cu entuziasm contagios şi cu un registru actoricesc de excepţie”, “o luminoasă actriţă şi dramaturg, care se simte acasă în lumea Teatrului şi duce cu ea Arta Dramatică Românească oriunde în lume”... iată doar câteva pertinente aprecieri culese din cronicile scrise în America şi în România despre această actriţă/dramaturg, care insuflă spectatorului dorinţa de a fi alături de ea în acest one-woman show de excepţie, Iubeşte-mă... AMERICA!

Un regizor cu o carte de vizită impresionantă

AL. G. Croitoru este o personalitate marcantă a cinematografiei româneşti, regizor de film şi teatru, scenarist, poet, profesor de Arta Regiei de Film şi Televiziune şi Arta Actorului de Film şi Televiziune la Facultatea de Arte a Universităţii Hyperion din Bucureşti, prodecan al Facultăţii de Arte, Universitatea Hyperion, membru al Academiei TIBERINA din Roma, al Uniunii Cineaştilor (UCIN) şi al Comitetul Internaţional pentru Difuzarea Artelor şi Literelor prin Cinematograf (CIDALC), membru în Juriile Festivalurilor Internaţionale de Film de la Bruxelles şi Versailles.


În cariera sa artistică a primit numeroase distincţii, printre care: Premiul CIDALC pentru cel mai bun film de folclor - Menton, Franţa, Trofeul MAURIZIO-Orvieto, Italia , Premiul VITTORIA ALATA acordat de Institutul de Studii Cinematografice - Florenţa, Italia, Premiul pentru calităţi artistice, Festivalul Karlovy Vary, Cehia, Premiul Special al Juriului , Festivalul Internaţional de Film-Roma, Italia, Premiul Special al Juriului , Festivalul Internaţional de Film-Montecatini, Italia, Premiul de Regie şi Marele Premiu la Festivalul de Teatru din Serbia, Medalia de Aur pentru activitatea culturală în teatru-film acordată de Comunitatea Românilor din Serbia. Volumul său de poeme De Dragoste, apărut la Editura Eminescu, a fost publicat în franceză, albaneză, maghiară, urmând să apară în viitorul apropiat şi în limbile engleză şi italiană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu