Sunt craiovean, ceea ce nu este deloc simplu...

Sunt craiovean, ceea ce nu este deloc simplu...

marți, 24 august 2010

Concedieri la RAT Craiova - o gaură neagră şi mai mulţi profitori

Un nou val de concedieri la Ragia Autonomă de Transport Craiova. Mai exact, falimentul nu a mai putut fi ocolit. Datoriile s-au acumulat masiv de ani buni, imadiat după pensionarea fostului director general Virgil Boboc. Numirile clientelare şi interesele personale au primar în faţa managementului unei regii cu aproape o mie de angajaţi, din ce în ce mai puţini acum...


“Conform notei de fundamentare anexata si Hotarârii Consiliului de Administraţie nr. 30/19.08.2010, Regia Autonoma de Transport Craiova a transmis spre aprobare organigrama si statul de funcţii pentru un numar de 816 posturi, având loc o reducere cu 74 posturi faţa de organigrama si statul de funcţii aprobate pentru anul 2010 prin H.C.L. nr. 126/2010 în sedinţa ordinara din data de 25.03.2010. Cele 816 posturi sunt structurate astfel: 90 posturi TESA(10 posturi de conducere si 80 posturi de execuţie) si 726 posturi muncitori.

Cele 74 de posturi din cadrul Regiei Autonome de Transport Craiova care vor fi desfiinţate se compun din 5 posturi vacante si 69 posturi ocupate compuse din:
- 11 posturi TESA compuse din – 10 posturi personal cu studii superioare:
- 5 posturi inginer
- 4 posturi economist
- 1 post sef tura
- 1 post pesonal administrativ cu studii medii:
- 1 post operator calculator
- 58 posturi muncitori compuse din- muncitori necalificaţi: 1 post
- muncitori calificaţi 57 posturi: – 2 posturi impiegat miscare
- 1 post casier colector
- 2 posturi casier toneta
- 25 posturi conducator auto
- 4 posturi mecanic
- 4 posturi electrician
- 1 post magaziner
- 4 posturi sudor
- 1 post impiegat evidenţa primara
- 1 post tinichigiu
- 4 posturi lacatus mecanic
- 2 posturi primitor distributor
- 1 post bobinator
- 1 post linior
- 2 posturi revizor tehnic
- 2 posturi vatman

Desfiinţarea posturilor menţionate mai sus se încadreaza în ipotezele aplicarii procedurii concedierii colective iar pentru atenuarea consecinţelor acestora s-au avut în vedere respectarea legislaţiei în domeniu si respectarea dispoziţiilor contractului colectiv de munca aplicabil la nivelul instituţiei; printre aceste masuri se regasesc urmatoarele:

- oferirea unui numar de 24 de posturi: 5 posturi de paznic în cadrul Compartimentului paza si 19 posturi de controlor în cadrul Compartimentului Control
- sprijin prin Agenţia Judeţeana de Ocupare a Forţei de Munca
- salarii compensatorii conform Contractului Colectiv de Munca pe anul 2010 în funcţie de vechimea în unitate”.

Foarte mulţi craioveni ştiu care este adevărata situaţie de la RAT Craiova. Prin aceştia, se numără şi viceprimarul cu atribuţii de primar Marinică Dincă. Cum este posibil ca protejaţiii Nicoletei Miulescu (secretarul Prămăriei Craiova) - mă refer la cei doi directori tehnic şi financiar Năstase Şutru şi Marean Teodorescu (foto) - să fie protejaţi şi în mandatul său. Cei doi sunt adevăraţii vinovaţi pentru situaţia dezastruoasă a regiei locale de transport! Un control amănunţit ar fi scos la iveală mai multe ilegalităţi şi sume imense extrase tocmai de cei care pozează în manageri onorabili - informaţiile nu erau greu de găsit.
Înţeleg că versaţii directoraşi care nu sunt străini de colapsul RAT Craiova au reuşit să ungă în stânga şi-n dreapta, însă promiscuitatea în care se afundă Marinică Dincă este alarmantă. Dintr-o speranţă pentru administraţia craioveană pare a se transforma rapid în deziluzie cruntă.

Un comentariu:

  1. Am auzit ca au salarii foarte mari cei doi directori ai regiei si diferite bonusuri, imi pare rau ca cei din Primaria Craiova nu doresc sa controleze afacerile regiei si prefera sa accepte reduceri ale organigramei, micsorarea numarului de trasee si numarului de autobuze/tramvaie per traseu.
    Daca RAT continua sa isi micsoreze afacerea vom avea probabil o noua companie de transport privata in curand, alaturi de paguboasa si realmente periculoasa Bacriz (minibuzele Bacriz au o uzura foarte mare).

    RăspundețiȘtergere