Sunt craiovean, ceea ce nu este deloc simplu...

Sunt craiovean, ceea ce nu este deloc simplu...

vineri, 19 noiembrie 2010

Elena Udrea şi nişte anonimi

Ultima controversă stârnită de “blonda ui Băse” este acţiunea de promovare a turismului românesc de către pugilistul Lucian Bute, sportivul urmând a purta celebra frunză creată/furată de o agenţie de publicitate spaniolă. Lipirea imaginii lui Bute nu este deloc rea. Chiar nu înţeleg de ce unii au criticat ţâfnos decizia Elenei Udrea. Sportivul are o imagine impecabilă şi o notorietate internaţională, care pot fi utilizate în scopuri publicitare.


Pretutindeni în lume se fac astfel de acţiuni de promovare prin intermediul unor personalităţi artistice sau sportive, aşa că, de această dată, cârcotaşii de serviciu au dat-o în bară. Faptul că am criticat de multe ori acţiunile sau deciziile Elenei Udrea sper că mă absolvă de orice suspiciune că m-aş alătura, fie şi conjunctural, corului său de adulatori. Însă nu pot să nu observ cât de rudimentare sunt reacţiile celor care, grupaţi tot într-un cor - cel al criticilor cu simbrie -, zugrăvesc fără spor orice gest al adversarului politic doar în speranţa că vor creşte “ai lor”. Nu este cazul acum, când ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a ascultat sfatul unui consilier de imagine inspirat.


Mă tem că va trebui să recunosc un lucru pe cât de evident, pe atât de surprinzător: statistic, Elena Udrea este cel mai eficient ministru al Guvernului Boc. Cel mai bine mediatizat, cele mai multe fonduri comunitare atrase, cele mai multe activităţi publice pentru promovarea domeniului său, plus replicile acide la fiecare atac al adversarilor politici. Nu este rău pentru o prezenţă feminină într-un spaţiu care părea exclusiv masculin. Însă mă tem că performanţele Elenei Udrea vorbesc despre lipsa de performanţă din partea celorlalţi. Botiş, Ariton, Igaş, Vreme (Comunicaţii)… Am curaj să pariez că mulţi dintre cititorii acestui comentariu nu ştiu că repectivii fac parte din actualul Cabinet Boc.


Da, chiar sunt deţinătorii unor portofolii importante. Aceşti anonimi au fost transformaţi în miniştri în detrimentul unor figuri care se puteau impune chiar şi în faţa premierului Boc de cele mai multe ori, folosindu-şi influenţa în partid sau notorietatea. Cui folosesc aceşti anonimi ineficienţi şi fără speranţă într-o carieră ministerială de lungă durată? Mă tem că tot Elenei Udrea, cea care a fost urcată pe un piedestal pentru ca, în viitorul nu foarte îndepărtat, să i se ofere un scaun chiar mai important decât cel pe care-l ocupă în prezent. O posibilă explicaţie, care ar trebui să ne dea de gândit, dacă nu chiar şi frisoane!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu