Sunt craiovean, ceea ce nu este deloc simplu...

Sunt craiovean, ceea ce nu este deloc simplu...

luni, 13 decembrie 2010

Popoveni, teatru de război + fotoreportaj

Străzi desfundate, nămol şi alei de pământ. Aşa arată locul unde stau craiovenii “de peste canal”, din Popoveni, cei care au buletin de Craiova şi plătesc taxe şi impozite ca orice alt craiovean. “Nu mai pot! Sunt disperat! Merg cu cizme de cauciuc până la stradă. Asta e bătaie de joc! Astă-vară ce au făcut? Şi noi avem aceleaşi drepturi cu ăi de stau în centru, dar dincoace de canal parcă e altă Craiovă”, a mărturisit Ion Nedelcu, care ne-a prins la intrarea pe strada principală.





Canalizarea - dezastru pe străzi

Mai nou, în cartierul Popoveni au demarat lucrările pentru canalizare. Un lucru bun, aşteptat de locuitori! Partea proastă este că au venit ploile şi zloata, vremea capricioasă transformând străzile de pământ în adevărate tranşee. Lucru ciudat, deşi cartierul Popoveni a fost “raportat” ca asfaltat, nici măcar strada principală - strada Crinului - nu este asfaltată în totalitate, iar aleile nici n-au auzit de asfalt. La întrebările locuitorilor legate de data realizării lucrărilor de canalizare s-a răspuns sec: acum au venit banii. “Nu ştim cum se face însă, dar deja a devenit o obişnuinţă păguboasă în ceea ce priveşte momentul ales pentru efectuarea lucrărilor în Craiova. Din păcate, cel mai prost moment cu putinţă”, a afirmat Gheorghe Duduială, preşedintele PNŢCD Craiova.

Exemple de «timp pentru lucrări»

Ţărăniştii oferă chiar şi două exemple generale, menite să reliefeze modul în care se desfăşoară lucrările în Cetatea Banilor. “Deşi, vara, circulaţia este redusă din cauza vacanţelor şi a concediilor, primele lucrări la carosabil încep întotdeauna toamna, exact când se întoarce lumea la lucru şi elevii/studenţii la cursuri. Ca să nu mai spunem că atunci se strică şi vremea! Apoi ar fi opririle exasperante ale apei, care au avut loc mai ales în zilele de caniculă, deşi lucrările erau sub pământ, putând fi efectuate şi noaptea, când necesarul de apă este mai mic, temperatura - acceptabilă şi traficul - redus în jurul vanelor la care se făceau lucrări”, a mai spus Duduială. (S. M.)





Şefii Primăriei, invitaţi pe şantierŞefii Primăriei, invitaţi pe şantier

În speranţa că edilii oraşului înţeleg vorba aceea din străbuni “omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car”, cei de la PNŢCD au solicitat conducerii Primăriei Craiova să efectueze o vizită în “teatrul de război” din Popoveni, pentru a evalua la faţa locului situaţia şi pentru a executa o mai bună planificare a lucrărilor, ţinând seama şi de cei care locuiesc în zonele respective, oameni care trebuie să se ducă zilnic la serviciu sau cumpărături şi copii care se duc la grădiniţă sau la şcoală.
(Ediţie Specială - 11.12.2010)

Un comentariu: