Sunt craiovean, ceea ce nu este deloc simplu...

Sunt craiovean, ceea ce nu este deloc simplu...

luni, 24 mai 2010

Radu Aldulescu îşi lansează la Craiova noul său roman - „Ana Maria şi îngerii”

Noul roman al lui Radu Aldulescu - „Ana Maria şi îngerii” - va fi lansat în prezenţa autorului miercuri, 26 mai, la ora 15.00, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, Craiova. Evenimentul face parte din proiectul Scriitori la TRADEM şi-l va avea drept amfitrion pe Nicolae Coande.
Aceasta este prima lansare la nivel naţional a cărţii importantului prozator înaintea Târgului de Carte Bookfest, programată să aibă loc în luna iunie.

Radu Aldulescu s-a născut la 29 iunie 1954 la Bucureşti şi a debutat în 1993 la Editura Albatros, cu romanul „Sonata pentru acordeon”, pentru care a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din România. A mai publicat romanele: „Amantul Colivăresei” (ediţia I, Nemira, 1996; ediţia a II-a, Cartea Românească, 2006), „Îngerul încălecat” (IPhoenix, 1997), „Istoria eroilor unui ţinut de verdeaţă şi răcoare” (ediţia I, Nemira, 1998; ediţia a II-a, Cartea Românească, 2007), „Proorocii Ierusalimului” (ediţia I, Editura Publicaţiilor pentru Străinătate, 2004; ediţia a II-a, Corint, 2006), „Mirii nemuririi” (Cartea Românească, 2006).
A scris scenariul filmului „Terminus Paradis” (regizat de Lucian Pintilie), care a obţinut Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneţia.
Radu Aldulescu a fost distins cu Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române, 2008 pentru romanul „Mirii nemuririi”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu