Sunt craiovean, ceea ce nu este deloc simplu...

Sunt craiovean, ceea ce nu este deloc simplu...

miercuri, 14 iulie 2010

Mărinică Dincă, viceprimarul Craiovei, are obligaţia de a dezvălui sursa unei finanţări controversate!

O scrisoare semnată de viceprimarul Mărinică Dincă, document asumat în numele Instituţiei Primarului Municipiului Craiova şi însoţit de sigla instituţiei amintite, a fost recent distribuită în cutiile poştale. Respectiva scrisoare se doreşte a fi o modalitate de informare asupra “proiectelor de dezvoltare a oraşului şi asupra modului în care sunt cheltuiţi banii”. Cuprinsul aşa-zisei informări este lapidar, conţinând informaţii deja făcute publice de mass-media locale sau de diverşi reprezentanţi ai instituţiei amintite, aşadar oportunitatea acţiunii este cel puţin discutabilă.
Constatăm că documentul respectiv are, la final, o menţiune care stârneşte suspiciuni cu privire la adevăratele intenţii ale domnului viceprimar, persoană care a preluat pentru o perioadă determinată atribuţiile primarului Antonie Solomon: “Costurile tipăririi şi distribuirii acestui material nu sunt suportate din bugetul local”.

În mod normal, viceprimarul ar fi trebuit să precizeze sursa banilor utilizaţi în această acţiune publică, pentru a înlătura orice suspiciune şi pentru a nu lăsa loc de speculaţii. În schimb, în mod curios, domnul Mărinică spune doar că nu au fost folosiţi bani din bugetul local. De unde provin banii prin care Instituţia Primarului Municipiului Craiova îi informează pe contribuabili asupra activităţii curente?

Considerăm demersul viceprimarului Mărinică inoportun şi hazardat, menit să distragă atenţia contribuabililor craioveni de la modul în care sunt risipiţi banii publici, mai ales în contextul în care primarul Municipiului Craiova este judecat în stare de arest pentru fapte de corupţie, planând suspiciuni asupra implicării în cazul respectiv a mai multor funcţionari din cadrul instituţiei.

Atragem atenţia că, până în prezent, Primăria Craiova a ocolit organizarea unor dezbateri reale a celor mai importante probleme ale municipiului, fapt reclamat şi de alte ONG-uri şi numeroşi cetăţeni.

Cerem cu insistenţă oprirea acestui demers propagandistic, un surogat al aşa-zisei informări publice, demagogic şi aparent ilegal, precum şi autosesizarea organelor abilitate, prin care să se stabilească sursa fondurilor prin care s-au făcut atât tipărirea, cât şi distribuirea respectivei “scrisori”!
Mihai Firică, director executiv Asociaţia Euro-Agora Craiova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu