Sunt craiovean, ceea ce nu este deloc simplu...

Sunt craiovean, ceea ce nu este deloc simplu...

luni, 14 iunie 2010

Dan Mogoş Jr. de la PNL, încă un scandal de presă şi o jonglerie cu banul public

__________________________________________________________
BĂIEŢII DEŞTEPŢI DE LA CJ DOLJ AU MAI TRAS UN TUN FINANCIAR. ACELAŞI DAN MOGOŞ JR., IMPLICAT ÎN NUMEROASE SCANDALURI DE CORUPŢIE, OFERĂ NIŞTE EXPLICAŢII PENIBILE PENTRU CEEA CE ESTE EVIDENT ÎNCĂ O MÂNĂREALĂ CU BANI PUBLICI.
,, Contractul pe care Consiliul Judeţean (CJ) Dolj îl avea pentru furnizarea combustibilului necesar maşinilor din parcul auto al instituţiei a expirat la sfârşitul lui aprilie, fiind organizată o nouă licitaţie pentru cumpărarea de benzină şi motorină.
La fel ca şi contractul trecut, înţelegerea cu furnizorul de combustibil se întinde pe o perioadă de şapte luni şi vizează ultima jumătate a acestui an, “cu posibilitatea prelungirii până la 30 aprilie 2011”.

Actualul contract pentru “furnizare de bonuri valorice carburanţi auto” a fost scos la licitaţie pe 23 aprilie, ofertanţii având la dispoziţie fix o săptămână pentru a depune ofertele. Specialiştii CJ care au realizat documentaţia de atribuire au evaluat costul combustibililor la 126.050 de lei, numai că estimările lor nu s-au potrivit cu unica ofertă, aparţinând celor de la OMV Petrom. Astfel, înţelegerea dintre administraţia judeţeană şi furnizorul de carburant s-a semnat pe 150.000 de lei, cu aproape 24.000 RON peste preţul estimat. Reprezentanţii CJ Dolj au şi o explicaţie pentru suma în plus.

“Când s-a făcut estimarea contractului, s-a făcut fără a fi trecută în anunţul de publicare a licitaţiei şi taxa pe valoarea adăugată, iar când anunţul de atribuire a fost publicat, s-a trecut cu tot cu TVA”, a declarat vicepreşedintele pe probleme economice al instituţiei, Dan Mogoş.

Vicele CJ, contrazis de anunţul de atribuire

Afirmaţia lui Dan Mogoş este însă contrazisă de datele publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. În anunţul de atribuire 109.672 din 8 iunie 2010 se prevede explicit că suma cu care OMV Petrom şi-a adjudecat contractul nu conţine şi taxa pe valoarea adăugată: “Total (fără TVA): 150.000 RON”, se arată în anunţ.

Dan Mogoş susţine că, în afară de Consiliul Judeţean, alte două instituţii vor beneficia de bonurile de combustibil cumpărate de la OMV Petrom. “Avem foarte multe maşini, pentru că sunt şi cele din cadrul instituţiilor subordonate, nu doar cele de la consiliu. Aceste bonuri se vor duce către CJ, către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi către Centrul Militar Zonal. În total, este vorba de 16 maşini”, a explicat vicepreşedintele pe probleme economice al CJ. ,, (Ediţie Specială 14.06.2010 - Radu Vinţeanu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu