A devenit o tradiţie ca în Craiova, de regulă joia, să se oprească apa. În mai multe cartiere, într-o ordine care scapă oricărei logici. Hidroconstrucţia, în baza unui contract pe cât de controversat, pe atât de bănos, sapă, bagă conducte, înlocuieşte ţevi gigantice, după care iar sapă, le scoate şi tot aşa, de poţi jura că treaba asta va dura o veşnicie. Mă declar învins de armata de cârtiţe în salopete care lasă, cu o ritmicitate exasperantă, Craiova pe uscat. La aşa administraţie locală, în frunte cu primarul suspendat Solomon sau cu cine s-o mai afla în fruntea treburilor, aşa soartă de cetăţeni ai unui oraş cu viitor european incert, dar cu un prezent jenant şi trist.
Ultima noutate în materie de conservare a jegului a venit în plină caniculă, regia de profil anunţând restricţionări ale furnizării apei din cauza înlocuirii unei conducte. Minunata veste ar trebui să ne bucure, nu-i aşa, în ciuda faptului că perioada aleasă este una dintre cele mai proaste pentru noi, contribuabilii. Parcă nu erau suficiente desele avarii din reţeaua de alimentare cu apă a oraşului şi era nevoie de altele, cauzate de alte incidente “inerente” în urma unor execuţii încropite.
Nu vreau să mă întreb retoric dacă aceşti “băieţi deştepţi” din culise câştigă bine. Sigur că n-ar sta prin Craiova şi ar face scandal de fiecare dată când mai sapă un şant. Cică surprizele din subsol nu sunt conforme cu cele din caietul de sarcini - cea mai proastă şi cea mai des folosită scuză pentru majorarea costurilor.
Da, în minunatul oraş european Craiova ne minunăm de jeturile răcoroase ale artezienelor şi, slinoşi, dar fericiţi, seara dăm fuguţa să strângem apă în diverse recipiente pentru a doua zi. Fericire la PET!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu